joi, 16 aprilie 2009

Javra lu Obama

Ieri nu stiu pe ce canal am dat, frantuzesc (France 24)sau CNN sau BBC (caci nu cred ca era Realitatea sau Antena 3 sau OTV, acestea au alte teme de dezbatere, Gigi, Penescu, diabolicul Basescu) si am ramas doua-trei minute pentru a urmari cum noul/ marele/inestimabilul prim presedinte negru al USA isi pastea cainele impreuna cu familia. Javra dadea din coada, era vesela, probabil ca deja s-a obisnuit sa fie primul caine al USA, m-am amuzat observand ca este si el negru cu ceva nuante albe, pe la labute (parca) pentru a impaca cele doua mari rase din America, probabil.Evident ar fi trebuit sa aiba si ceva rosu (de la pieile rosii masacrate cu bestialitate de invadatorii albi) si ceva galben (in memoria chinezilor morti la constructia cailor-ferate americane). Ceea ce m-a enervat la culme au fost oftaturile de admiratie ale cameramanilor si ziaristilor din spate ca si cum cine stie ce mare eveniment s-ar fi intampla. Am certitudinea ca toti cei care si-au pus atat de mari sperante in Obama o vor lua in freza dar vor lucra cu asiduitate pentru a crea iluzia succesului.

Codrut Constantinescu

3 comentarii:

 1. In linie cu demagogia caracteristica, intai a promis ca ia un caine de la Animal Shelter.
  Jivina asta le-a dat-o Edward Kennedy care l-a trimis si la scoala de dresaj pentru caini.

  RăspundețiȘtergere
 2. daaaa... saracu' catzel! habar nu are el ce apasa pe "umerii" lui de ciine... cred ca nu'l doare nici in pixu' lui de patruped prezidentzial... vorba aia: obama avea un ciine si ciinele n'avea nimic impotriva! he-he-he...

  bogdan s.
  http://cuvinte-sunete-imagini.blogspot.com/

  ps1. de ce eshti asha de rau cu obma? ce-ai vrea sa faca? lasa'l sa'si plimbe patrupedul... sau poate ca tocmai aici e shpilu': nu el plimba ciinele, ci e tocmai viceversa...

  ps.2 mai bine sa faci dictionare dashtepte din hirtie reciclabila (pe care sa le mai shi citeshti in Elvetzia) decit sa te shtergi la cur cu clasici romani (tiparitzi pe hirtie cu clor, obishnuita deci si toxica pe deasupra) precum "fratzii" noshtri de peste prut... io am facut 1500 de km si le'am dus (ca un prost, recunosc) carti si peste un an, in privata de papura din curtea bibliotecii din Orhei (cind le-am dus un nou transport, tot ca un prost), te puteai shterge in acelashi loc cu "ion" al lu' rebreanu, gaurit, fara coperti (evident!) si atirnat de'o sfoara intr'un cui... o fi mai frumos asha? quien sabe?

  ps3. apropos! shtii ce zicea cioran despre franceza? frumoasa limba, pacat ca e vorbita de francezi...

  ps4. scuzat fie'mi limbaju' mai decoltat, da' am reusit sa ma "inervez" (cum se zice pre la noi) nitzel...

  RăspundețiȘtergere
 3. Oricum dumneavoastra sunteti de vina ca ati dorit subversiv sa-i intoxicati la fund pe sarmanii si nestiutorii frati basarabeni. Trebuia sa le duceti "Ion" pe hartie reciclabila!

  RăspundețiȘtergere