vineri, 19 iunie 2009

ProTV

M-a enervat o stire pe care am vizionat-o din pura intamplare ieri, 18 iunie, la celebrul post PRO TV. Un banal accident din pacate mortal in care si-a pierdut viata un om care a carui cap a fost retezat de elicea unui elicopter utilitar a fost muls cu mult profesionalism de catre acest abject post de televiziune. Stirea a fost introdusa in cel putin doua jurnale de stiri, intr-unul din ele, cred ca la cel de la ora 19 s-au aratat imagini de la locul accidentului, interviuri, tot tacamul, corpul aparea si el blurat. In plus, drept bonus, pentru a se trage si mai mult de timp, s-a realizat reconstituirea pe calculator a incidentului. Aceasta mi s-a parut penibil, puteam chiar vedea cum i-a retezat capul, in cazul in care spectatorul nu-si imagina. La jurnalul de la ora 22 (parca) prezentatoarea se mandrea dupa ce a mai bagat acelasi material ca stirea a fost accesata PANA ACUM de 10.000 de oameni. Stiu ca aceasta dezbatere este veche dar mi se pare imperativ necesar ca sa se stopeze cumva aceasta nebunie! Lasati oamenii sa moara fara ca moartea lor sa se transforme in stiri! Macar lasati-i sa moara in liniste, nu mai transformati pana si moartea lor in materiale! O dovada suplimentara ca Pro Tv este un canal la fel de mizerabil ca toate celealte.

Codrut Constantinescu

Un comentariu:

  1. Romania incepe sa devina foarte... viscerala. Nu abuzeaza numai de exteriorul plangarit al cetatenilor ei ci si de organele interne abrutizate. Moartea la moda printre ilustrele programe de stiri si printre ilustrii lor telespectatori.Procesul de a muri este disecat in amanuntime, cat de ascutita e lama, cate mmilisecunde dureaza pana apare hemoragia. Daca vor sa vada moarte si viscere disecate in toata puterea cuvantului ii invit in sala de anatomie a facultatii mele.
    Trebuie cautat un alt mod de a fi...dar cu cine sa discuti daca poporul ortodox cu mare frica de dumnezeu si moarte adora sa vada moartea in direct?

    RăspundețiȘtergere